De beste roeitrainer kopen? Koopgids 2016 De beste roeitrainer kopen? Koopgids 2016
Er bestaan veel verschillende soorten roeitrainers. Je hebt ze in verschillende maten, van verschillende materialen en kwaliteit. Dit kan zeer verwarrend overkomen, maar geen... De beste roeitrainer kopen? Koopgids 2016

Er bestaan veel verschillende soorten roeitrainers. Je hebt ze in verschillende maten, van verschillende materialen en kwaliteit. Dit kan zeer verwarrend overkomen, maar geen zorgen! We tonen je 4 modellen die een perfecte match zijn voor jouw budget.

We gaan onmiddellijk met de deur in huis vallen, hieronder vind je de 4 modellen!

Naam Weerstandsysteem Prijs Bekijk details
kettlerfavorit roeitrainer Kettler Favorit Hydraulisch €341,10 Bekijk details
joysportairpower roeitrainer Joy Sport Air Power Lucht €399,00 Bekijk details
kettlerstroker roeimachine Kettler Stroker Magnetisch €575,10 Bekijk details
appollohybridAR roeimachine First Degree Apollo AR Water € 1.299,00 Bekijk details

 

Kettler Favorit Roeimachine

kettlerfavorit

Dit toestel is gemaakt door een leverancier met een goede reputatie in de fitnesswereld. Het is gegarandeerd de beste roeitrainer voor mensen met een kleiner budget. Het is een zeer solide machine die we aanraden voor mensen die het in korte periodes zullen gebruiken – zo’n 15 minuten.

Wanneer je het toestel langer gebruikt wordt de weerstand plots minder door het opwarmen van de cilinders. Na ongeveer een half uur komt deze weerstand terug – lang nadat je bent afgekoeld!

Het zitje is comfortabel. Voor personen groter dan 2 meter is dit toestel minder aan te raden.

De monitor toont veel data en is makkelijk leesbaar. Je kan lezen hoever je reeds geroeid hebt, hoe snel je roeit, hoeveel calorieën je hebt verbrand, en meer. Ook meet het toestel je hartslag via een klip aan je oorlel. Deze functionaliteit is uitzonderlijk voor een toestel van deze prijsklasse.

Conclusie: Een mooi instapmodel voor beginners die dagelijks 15 minuten willen roeien om hun conditie op te bouwen en op peil te houden.

 • Duidelijke display
 • Hartslagmeter
 • Solide gebouwd toestel
 • Het hydraulische systeem vermindert in kracht na 15 minuten
 • Niet comfortabel voor grotere gebruikers

3 of 5

3 of 5

4 of 5

Klik hier om de Kettler Favorit te kopen voor €341,10.

Joy Sport Air Power roeitrainer

joysportairpower

Het weerstandsysteem van deze roeitrainer werkt met lucht. De roeiervaring is realistischer dan degene met magnetische weerstand. Nadeel is hier dan wel dat een luchtweerstand meer geluid maakt dan een magneetroeier. Ben je van een gemiddeld of gevorderd niveau, maar niet bereid om veel te spenderen? Dan is dit voor jou de beste roeimachine.

Het toestel bestaat uit aluminium en is van hoge kwaliteit. Alle draaiende gedeelten zijn voorzien van kwaliteitslagers die garant staan voor een lange levensduur.

De Joy Sport zorgt ervoor dat je in een natuurlijke roeipositie kan zitten. De voetsteunen, voetriemen en het zitje zijn perfect op elkaar afgesteld.

De hartslagmeter kan je er optioneel bij verkrijgen.

Conclusie:

De Joy Sport Air Power is een zeer goed instapmodel indien je een realistische roeiervaring zoekt.

 • Handig opklapbaar
 • Realistisch roeien
 • Goedkoop voor luchtweerstand
 • Maakt iets meer geluid

4 of 5

4 of 5

4 of 5

Klik hier om de Joy Sport Air Power te kopen voor €399,00

Kettler stroker roeimachine

kettlerstroker

De Kettler Stroker heeft een zeer kwaliteitsvolle look and feel. Het is een toestel dat makkelijk enkele jaren kan meegaan.

Het weerstandsysteem is magnetisch. Dit heeft als voordeel dat het toestel vloeiend, geruisloos en onderhoudsvriendelijk is. Het vliegwiel weegt 4 kilogram en is van hoge kwaliteit.

Het grootste nadeel van het toestel is de display. Het ziet er allesbehalve sexy uit, en de cijfers zijn te klein. Dit maakt het geheel moeilijk leesbaar, zeker wanneer je je aan het inspannen bent. Ook het vermogen wordt niet steeds accuraat berekend – kleine roeibewegingen tellen namelijk even hard door als grote.

Conclusie:

De Kettler stroker is een zeer solide toestel. Hij scoort op de belangrijkste zaken zoals geluidsvriendelijkheid, souplesse en roeipositie. Het toestel is jammer genoeg niet perfect, en mist enkele details.

 • Inclusief hartslagmeter
 • Makkelijk opklapbaar
 • Soepele bewegingen
 • Display is te klein
 • Oncomfortabel voor grotere gebruikers door te laag touw

3 of 5

4 of 5

4 of 5

Klik hier om de Kettler Stroker aan te kopen voor €575,10

Apollo hybrid AR roeimachine

beste roeimachine

Een klassieke houten roeimachine van First Degree Fitness. Het toestel is een waterroeier voor binnenshuis gebruik. Een stevige constructie bestaande uit staal en hout, met veel verschillende weerstandmogelijkheden.

Dit is gegarandeerd de beste roeitrainer wanneer je de beste kwaliteit en ervaring wilt!

Wanneer je het toestel gebruikt heb je echt het gevoel van op het water te roeien. De bestuurder ziet en hoort het water, en het roeien voelt zee realistisch aan.

Op de display zie je alle relevante gegevens, inclusief je hartslag. Je kan je roeimachine ook connecteren met een computer om deze te integreren met fitness apps.

Het toestel ondersteunt zeer grote personen tot 150 kilo.

Conclusie:

Het duurste model dat we aanraden. Het toestel is van zeer hoge kwaliteit, en simuleert het roeien zeer precies.

5 of 5

4 of 5

5 of 5

Klik hier om de First Degree Apollo AR aan te kopen voor €1.299,00

Conclusie: de beste roeimachine is verschillend voor iedereen

Elk van deze 4 toestellen zijn zeer goed qua prijs/kwaliteit. Elke roeimachine komt met jarenlange fabrieksgarantie. De beste roeimachine is natuurlijk anders voor iedereen. Mag het wat meer kosten om een optimale roeiervaring te hebben? Dan kies je best voor de waterroeier. Is budget echter iets krapper, dan zijn de hydraulische en luchtroeier perfect! Alvast veel succes met je nieuw toestel!

 

Download ons gratis fitness schema
Train met de juiste oefeningen en hou je progressie bij. Zo haal je maximale resultaten.

Tom

Reeds 7 jaar ben ik een enthousiaste fitnesser. Elke week wordt er getraind, zonder uitzondering! Ik ben de eigenaar van deze blog, en ik wil graag de kennis delen die ik de voorbije jaren heb opgedaan. Heb je een vraag of een opmerking, deel dit dan in de reacties! Cheers.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *