Wat is de beste goedkope hometrainer in 2016? Wat is de beste goedkope hometrainer in 2016?
De hometrainer is het fitnesstoestel bij uitstek voor alle lagen van de bevolking. Senioren fietsen er hun stramme knoken op los, terwijl junioren hun... Wat is de beste goedkope hometrainer in 2016?

De hometrainer is het fitnesstoestel bij uitstek voor alle lagen van de bevolking. Senioren fietsen er hun stramme knoken op los, terwijl junioren hun persoonlijke Tour de France rijden. Zo’n fitnesstoestel is vaak helaas een hele investering. Gelukkig zijn er ook enkele modellen die voor een klein prijsje veel kwaliteit bieden.

Wij lijsten hieronder vier goedkope hometrainers op.

Naam Prijs Bekijk details
goedkope hometrainer Tectake 401076 €73 Bekijk details
goedkope hometrainer Insportline Yanti €125 Bekijk details
goedkope hometrainer Christopheit Hometrainer X-1 €169 Bekijk details
beste hometrainer Fitbike ride 2 € 219 Bekijk details

 

Tectake 401076 met Ergometer

goedkope hometrainer

De Tectake is een van de populairste hometrainers op bol.com. Het is een uitstekend beginnersmodel voor een zachte prijs.

Het doel van fabrikant Tectake is om goedkope fitnesstoestellen voor beginners te produceren. Met deze hometrainer zijn ze daar zeker in geslaagd.

Het toestel heeft een eenvoudige boordcomputer die allerlei basisfuncties voorziet. Onder de display kan je de weerstand aanpassen naar een van de vijf niveaus, zodat je niet moet stoppen tijdens een work out. In het stuur zitten sensoren om via je handen je hartslag te meten.

De hometrainer is wel iets moeilijker om te monteren. De handleiding is in het Engels, wat voor sommigen een probleem kan opleveren.

Deze goedkope hometrainer werkt uitstekend voor mensen die fit willen worden of blijven. Voor de fitte mensen die nog fitter willen worden, zal de zwaarste stand echter geen grote uitdaging zijn. Bovendien mag je deze attractie niet op als je kleiner bent dan 1,60m of zwaarder dan 100kg. Tectake mikt dus op de gemiddelde mens.

Conclusie:

De Tectake Hometrainer is een uitstekende optie voor iedereen die een compacte beginnersfiets zoekt. Een simpele display en 5 verschillende niveaus houdt een beginner zeker een lange periode zoet. Deze hometrainer mag dan geen uitdaging stellen voor de doorwinterde fitnessgek, het kan je wel helpen om fit te blijven.

 • Ergometer
 • Prijs kwaliteit
 • Niet genoeg weerstand voor gevorderde gebruikers
 • Gebruikers vanaf 1m60
 • Enkele klachten op bol.com

3 of 5

3 of 5

3 of 5

Klik hier om de Tectake te kopen voor €73.

Insportline Yanti

goedkope hometrainer

Deze hometrainer heeft een breed en verstelbaar zadel dat veel steun geeft aan de rug. Sommige, slankere gebruikers vinden het zadel dan weer te breed, zeker als hun benen veel toeren draaien. De compacte fiets kan 100kg aan. De aangeraden lengte van de gebruiker ligt tussen de 1,60m en 1,90m. Daarnaast heeft het ook weer een hartslagmonitor in het stuur.

De Insportline Yanti kent een magnetische weerstand die acht verschillende standen heeft. Omdat de weerstand magnetisch is, brengt de hometrainer zo goed als geen geluid voort en fietst die heel vlot. Daarenboven is de hoogste stand ook voor gevorderde gebruikers een uitdaging, zelfs als ze gewoon zijn om buiten te fietsen.

Conclusie:

De Insportline Yanti is een uitmuntend model voor zowel beginners als gevorderden. De hometrainer neemt niet veel plaats in, maar kan desondanks grote intensiteit aan.

 • Hartslagmonitor
 • Magnetische weerstand
 • Ook voor gevorderden
 • Personen tussen de 1,60m en 1,90m
 • Zadel kan te breed zijn

4 of 5

4 of 5

3 of 5

Klik hier om de Insportline Yanti te kopen voor €125,00

Christopheit Hometrainer X-1

goedkope hometrainer

Dit toestel is gebouwd om jaren mee te gaan. Het stalen kader is uiterst duurzaam en er is amper onderhoud aan.

De fiets kan niet worden opgeplooid maar hij is wel simpel op te bergen. Het zadel is zacht en breed, en biedt zo een comfortabele rit. Ook de pedalen zijn geen reden tot klagen. Ze breken niet af en zijn geruisloos.

De hometrainer heeft acht niveaus van magnetische weerstand, waardoor hij stil draait en ook genoeg weerstand biedt voor gevorderde gebruikers. Het heeft een eenvoudig display die alle basisfuncties ondersteunt. Bovendien heb je de keuze uit zes programma’s die de trainingen interessant houden, en ervoor zorgen dat je niet altijd zelf de weerstand moet aanpassen.

Er zijn wel al klachten gekomen dat de montage niet van de makkelijkste is.

Conclusie:

De Christopheit Hometrainer X-1 is een vaste waarde onder de hometrainers. Het duurzame, stalen kader garandeert dat hij enkele jaren zal meegaan. Net zoals de andere fietsen kent hij acht verschillende weerstanden, en voelt de fiets zeer stabiel aan ondanks zijn iets lichter gewicht. Met andere woorden, een meer dan degelijke hometrainer met dat tikkeltje extra.

 • Zes programma’s
 • Magnetische weerstand
 • Duurzaam
 • Montage

5 of 5

5 of 5

3 of 5

Klik hier om de Christopheit Hometrainer X-1 aan te kopen voor €169,00

Fitbike ride 2

beste hometrainer

Deze hometrainer is compact en stevig. Het heeft weinig technologische snufjes, maar zet in de plaats daarvan in op duurzaamheid en functionaliteit. Het stalen frame en het 10kg zware vliegwiel kan personen tot 125kg dragen.

Het zitje en het stuur kunnen versteld worden. Vooral voor kleinere mensen (vanaf 1,51m) is dit toestel een verademing. Dat wil wel zeggen dat echt grote gebruikers in de problemen zouden kunnen komen. Het zitje kan na verloop van tijd oncomfortabel aanvoelen, maar dat is bijna eigen aan de hometrainer. Opnieuw werken we hier met een magnetisch weerstandsysteem.

De hometrainer heeft wel 16 (!) trainingsniveaus. Dit zorgt ervoor dat zowel een beginneling als een gevorderde hier een uitdaging vinden. Er zijn dieetprogramma’s, hartslagprogramma’s en gezondheidsprogramma’s.

Conclusie:

De Fitbike ride 2 is een compact en duurzaam model dat voor een lage prijs een uitstekende hometrainer  voorziet voor zowel beginners als gevorderden. Er zijn enorm veel programma’s beschikbaar, en het toestel is makkelijk te monteren en te verstellen.

 • Stevig
 • Volledig verstelbaar
 • 16 trainingsschema's
 • Mooie display
 • Zitje kan iets te hard zijn

5 of 5

5 of 5

5 of 5

Klik hier om de First Degree Apollo AR aan te kopen voor €219.

Conclusie: de beste goedkope hometrainer is verschillend voor iedereen

Voor minder dan tweehonderd euro kan je zeker en vast een uitstekende hometrainer op de kop tikken. Welke nu de beste is, hangt een beetje af van je doelen en je bouw. Met een van deze vier goedkope hometrainers kan je in elk geval al niet mis gaan.

 

Download ons gratis fitness schema
Train met de juiste oefeningen en hou je progressie bij. Zo haal je maximale resultaten.

Tom

Reeds 7 jaar ben ik een enthousiaste fitnesser. Elke week wordt er getraind, zonder uitzondering! Ik ben de eigenaar van deze blog, en ik wil graag de kennis delen die ik de voorbije jaren heb opgedaan. Heb je een vraag of een opmerking, deel dit dan in de reacties! Cheers.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *