Fitness Gent – De Top 4 Onafhankelijke Fitnessen in Gent Fitness Gent – De Top 4 Onafhankelijke Fitnessen in Gent
Op zoek naar een onafhankelijke fitness in Gent? Alhoewel fitnessketens meer en meer hun stempel drukken, zijn er nog steeds tal van zelfstandige fitnesscentra... Fitness Gent – De Top 4 Onafhankelijke Fitnessen in Gent

Op zoek naar een onafhankelijke fitness in Gent? Alhoewel fitnessketens meer en meer hun stempel drukken, zijn er nog steeds tal van zelfstandige fitnesscentra in Gent. De keuze is enorm, prijzen en infrastructuur verschillen overal. Wil je eerder groepslessen, pure krachttraining of misschien zelfs crossfit?

Wij hebben de meest interessante onafhankelijke fitnesscentra van Gent hieronder opgesomd. Ben je eerder op zoek naar een fitnessketen? Dan kan je terecht op deze pagina.

Fitness Gent

Waarom zou je een onafhankelijke fitness verkiezen boven een fitnesscentrum? Over het algemeen zal je iets meer betalen en kan je ook maar trainen in 1 locatie. Er zijn echter vele voordelen aan verbonden:

Een onafhankelijke fitness is persoonlijker. De eigenaar is meestal iemand met een enorme kennis en ervaring, die zijn sporters goed kent. Terwijl ketens zich vaak richten op de massa, zijn de onafhankelijke soms gespecialiseerd in krachttraining, crossfit, of bijvoorbeeld groepslessen. Ben je bijvoorbeeld een pure crossfitter? Dan kan je je aansluiten bij een gym waar je enkel andere crossfitters leert kennen. De sfeer is daarom ook meteen verzekerd!

Bekijk hieronder de 4 beste:

Escape Fitness Gent

escape fitness gent

Iets duurder en buiten centrum Gent, maar topkwaliteit

 • Instapkost: Geen! Ook niet wanneer je slechts 1 maandje komt fitnessen.
 • Maandelijks bedrag: €49/maand, studenten betalen slechts €29/maand. Voor een jaarabonnement betaal je €499, terwijl studenten slechts €299 betalen.
 • Extra’s: Er is personal training beschikbaar voor een meerkost. Ook kan je personal training doen in groep in hun nieuw concept: “afterburn”.
 • Groepslessen: Spinning, BBB, Bodysculpting en Yoga zijn beschikbaar.
 • Wat je krijgt: Zoals verwacht is Escape duurder dan sommige fitnessketens. Je krijgt er wel een top infrastructuur voor, met groepslessen inbegrepen. De extra’s die je krijgt (koffie, sauna, parking & wifi) zijn ook zeer mooi meegenomen. De locatie op de Kortrijkseteenweg ligt net buiten centrum Gent, maar is goed bereikbaar. Deze locatie is volledig vernieuwd, en is van topkwaliteit. De openingsuren zijn van maandag tot donderdag tot 22u, de vrijdag tot 20u, en in het weekend tot 13u.
 • Ideaal voor: Sporters van beginner & gemiddeld niveau die de overvolle fitnessketens beu zijn, en die een beetje extra willen betalen voor wat meer comfort en luxe.

Venice Beach

Venice beach Fitness

Crossfit was nog nooit zo awesome

 • Instapkost: Maar don’t be fooled, Venice Beach is niet goedkoop.
 • Maandelijks bedrag: Vanaf €75/maand. Hiervoor heb je onbeperkt toegang tot de gymfloor. Voor €100/maand krijg je toegang tot alle groepslessen.
 • Extra’s: Venice Beach is een gym van absolute topkwaliteit, en werkt dus ook met motiverende personal trainers die je volledig opvolgen. 1 personal trainer wordt toegewezen aan 4 leden, hiervoor betaal je €150/maand. Wil je echt 1 on 1 coaching? Daarvoor moet je met hen contact opnemen.
 • Groepslessen: Venice Beach is een crossfit gym, wat inhoudt dat elke les inherent een groepsles is. Het groepsgevoel is namelijk 1 van de grote selling points van Crossfit. Als je een abonnement neemt op de gym, dan kan je ook alleen komen trainen, of met vrienden natuurlijk.
 • Wat je krijgt: Dé best uitziende gym van de lijst. De materialen zijn hypermodern en grondig getest & goedgekeurd in de VS. Crossfit junkies of beginnelingen komen hier 100% aan hun trekken. Venice Beach is gelegen in de Ghelamco Arena. In de week is de fitness open tot 22u, zaterdag tot 17u, zondag tot 13u30.
 • Ideaal voor: Een student met een gelimiteerd budget zal hier geen voet binnenzetten. De instapprijs van €75/maand is daarvoor te hoog. Venice Beach richt zich naar passionele sporters, en levert hen de beste crossfitervaring in Gent. Voor die experience betaal je dan ook wel een flink stuk meer.

Kine Fitness Rogge

Kine Fitness Rogge

Verantwoord fitnessen met top persoonlijke begeleiding

 • Instapkost: €50,00 instapkosten. Deze vallen weg wanneer je een jaarabonnement neemt.
 • Maandelijks bedrag: €39,50/maand wanneer je een jaarabonnement neemt. Voor studenten betaal je €18,75.
 • Extra’s: Een trilplaat kan je gebruik van maken voor €10 per beurt. De zonnebank kost je zo’n €6 per keer, en een massage van 25 minuten betaal je €23 voor. De voordelen van gelinkt te zijn aan een kinesist!
 • Groepslessen: Bij Kine Fitness Rogge krijg je groepslessen van gemotiveerde instructeurs. Ze geven Abdo sessie, Bootcamp, Zumba, Yoga en Body Shape.
 • Wat je krijgt: Een ruime fitness met degelijke toestellen – al zijn ze niet hypermodern. Wat Kine Fitness Rogge sterk & uniek maakt, is de persoonlijke begeleiding. Je krijgt eerst twee sessies waarbij je 1 op 1 begeleid wordt. Je doorgaat enkele testen en krijgt een persoonlijk trainingsprogramma, met 6-wekelijkse herzieningen. De fitness ligt ook in het centrum van gent, in de Martelaarslaan, niet ver van de Coupure. De openingsuren zijn in de week ofwel tot 21u of 22u. De zaterdag kan je tot 13u aan de slag, zondag is het gesloten.
 • Ideaal voor: Mensen die verantwoord sportiever willen worden, en het risico op blessures willen verkleinen. Verder is deze fitness misschien wel de interessantste voor studenten, want je betaalt slechts €18,75 per maand – wat goedkoper is dan Jims & Basic Fit voor ongelimiteerd sporten. De persoonlijke begeleiding die je krijgt mag zeker niet onderschat worden, en zal je nog veel problemen in de toekomst vermijden!

Crossfit Gent

Crossfit Gent

Crossfitten in Gent met een zalige community

 • Instapkost: Onbekend
 • Maandelijks bedrag: Onbekend
 • Extra’s: Personal training.
 • Groepslessen: Crossfit Gent is – hoe kan je het raden – een Crossfit gym. De WOD (Workout Of the Day) kan je telkens in groep meevolgen.
 • Wat je krijgt: Een officiële Crossfit gym opgericht door gepassioneerde Crossfitters, met een heel team aan personal trainers en kinesitherapeuten. Crossfit Gent typeert zich ook als meer dan enkel een fitness, maar als een community. Proef het door een introductieweek mee te doen! De lessen gaan doorgaans door tot ongeveer 21u.
 • Ideaal voor: Mensen die de sleur van gewone krachttraining & cardiotraining beu zijn, of het gewoon niet zien zitten. Fitnessen gaat beter in groep volgens jou? Dan moet je dit zeker eens uitproberen. Een gezonder en actiever leven in een zalige community mag je allemaal verwachten!
Download ons gratis fitness schema
Train met de juiste oefeningen en hou je progressie bij. Zo haal je maximale resultaten.

Tom

Reeds 7 jaar ben ik een enthousiaste fitnesser. Elke week wordt er getraind, zonder uitzondering! Ik ben de eigenaar van deze blog, en ik wil graag de kennis delen die ik de voorbije jaren heb opgedaan. Heb je een vraag of een opmerking, deel dit dan in de reacties! Cheers.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *