Fitness Gent – De Beste Fitnessketens in Gent Fitness Gent – De Beste Fitnessketens in Gent
Op zoek naar een fitness in Gent? De keuze is enorm, prijzen en infrastructuur verschillen overal. Wil je eerder groepslessen, pure krachttraining of misschien... Fitness Gent – De Beste Fitnessketens in Gent

Op zoek naar een fitness in Gent? De keuze is enorm, prijzen en infrastructuur verschillen overal. Wil je eerder groepslessen, pure krachttraining of misschien zelfs Crossfit?

Wij hebben de meest interessante fitnessketens van Gent hieronder opgesomd. Ben je op zoek naar onafhankelijke fitnesscentra? Dan kan je terecht op deze pagina.

Fitnessketens in Gent

Waarom zou je een fitnessketen verkiezen boven een onafhankelijke fitness? Over het algemeen zijn ketens iets goedkoper, is de infrastructuur iets moderner, en is er een bredere keuze aan toestellen en groepslessen.

Meestal kan je ook met 1 abonnement in verschillende locaties gaan fitnessen, ideaal als je werkt of studeert in Gent, maar eigenlijk ergens anders woont dus. Overtuigd? Check hieronder de beste fitnessketens in Gent:

Jims Fitness Gent

jims fitness Gent

2 toplocaties in Gent waar je niet onderdoet in kwaliteit

 • Instapkost: €49 eenmalige instap. Er zijn echter enorm veel acties bij Jims waarbij je die instapkost niet moet betalen. Check de website voor je je gaat inschrijven!
 • Maandelijks bedrag: Vanaf €9,99/maand. Voor deze prijs mag je wel maar op beperkte momenten gaan trainen. Vanaf €19,99 mag je onbeperkt alle faciliteiten gebruiken.
 • Extra’s: In sommige locaties zijn de douches betalend.
 • Groepslessen: Een grote varieteit aan groepslessen zijn beschikbaar: spinning, BBB, Body shape, Zumba, Yoga,…
 • Aantal locaties: In Gent zijn momenteel 2 locaties open. In de overpoort 49a, en de Rooigemlaan 2c.
 • Wat je krijgt: Een grote fitness met veel nieuwe toestellen. Grote TV’s bij de cardiotoestellen ontbreken ook niet. De krachttoestellen zijn ook van hoge kwaliteit, en de serie dumbbells loopt op tot 40+ kg zodat zelfs de meer ervaren fitnessers aan hun trekken komen. Met 1 abonnement mag je ook terecht in alle andere vestigingen van Jims. In de week is de fitness open tot 23u, in het weekend tot 18u.
 • Ideaal voor: Praktisch elk type sporter vindt hier wat hij zoekt. Beginners kunnen hier meteen aan de slag met een persoonlijk trainingprogramma of groepslessen. Gevorderden genieten ook van voldoende professionele toestellen waar ze mee aan de slag kunnen. Elite powerlifters zijn hier wel iets minder op hun plaats, aangezien Jims zich eerder richt op de massa. Power racks en squat racks zijn niet in elke vestiging aanwezig bijvoorbeeld.

 

Basic Fit

Basic Fit Gent

De meest populaire fitness voor een reden

 • Instapkost: €19,99 eenmalige instap.
 • Maandelijks bedrag: Vanaf €19,99/maand. Na 1 jaar is je abonnement ook maandelijks opzegbaar, terwijl je de eerste maal voor een heel jaar moet betalen om van deze prijs te genieten.
 • Extra’s: Live groepslessen zijn €9,99. Yanga sportswater kost €3,99. Het gebruik van de app van Basic Fit kost je nog eens €3,99.
 • Groepslessen: In het maandabonnement zitten virtuele groepslessen inbegrepen. In groep volg je de oefeningen die coaches op een tv-scherm voordoen. Van conditietraining tot body & mind-lessen. Voor €9,99 kan je maandelijks live groepslessen volgen. Deze zijn bijvoorbeeld Bodypump, Xcore, Burn, Zumba, enzovoort.
 • Aantal locaties: In centrum Gent vind je 2 locaties (de Korenmarkt en de Sint Pietersnieuwstraat), erbuiten nog 4.
 • Wat je krijgt: Basic fit is misschien wel de meest populaire fitness in België. Ze richten zich op de massa door in te zetten op zeer competitieve prijzen en degelijke infrastructuur. Uniek voor Basic Fit is dat je lidkaart deelbaar is. Familieleden die op hetzelfde adres wonen mogen dezelfde lidkaart gebruiken om in eender welke vestiging te gaan sporten.In de week is de fitness open tot 22u30, in het weekend tot 16u.
 • Ideaal voor: Opnieuw, ketens richten zich vooral naar beginners en sporters van een ietwat gevorderd niveau. Kiezen tussen Basic Fit en Jims fitness is moeilijk, en zal vooral aankomen op locatie, of het feit dat het gezinsabonnement van Basic Fit je voordelig uitkomt. Gevorderden komen hier opnieuw minder aan hun trekken, wegens geen gespecialiseerde toestellen en gewichten voor hen.

Stadium Fitness Gent

stadium fitness gent

Goed gelegen aan de coupure en perfect voor studenten

 • Instapkost: €50,00 administratiekosten en €75,00 lidgeld. Eventjes zeggen: WTF zijn administratiekosten in een fitness, en waarom kosten ze zoveel? Get your sh*t together Stadium, administratiekosten voor een fitnessabonnement horen niet meer thuis in de jaren 2000. Gelukkig vallen deze volledig weg bij het aankopen van een abonnement.
 • Maandelijks bedrag: Stadium heeft 6 verschillende abonnementen. De belangrijkste zijn het jaarabonnement van €450, of slechts €200 wanneer je student bent.
 • Extra’s: Een Technogym Key krijg je voor €15, deze dient om je progressie bij te houden op alle Technogym toestellen.
 • Groepslessen: In Stadium betaal je meer, maar krijg je ook groepslessen van de hoogste kwaliteit. Ze zijn voor alle niveau’s en zijn onderverdeeld in een systeem specifiek voor Stadium. Je hebt cardiolessen, aqualessen, relax lessen, muurklimmen en crosstraining bijvoorbeeld.
 • Aantal locaties: Stadium heeft slechts 1 locatie in Gent, aan de Coupure.
 • Wat je krijgt: Stadium is gelegen in een zeer mooie locatie, en heeft moderne toestellen van Technogym. Enkele jaren geleden hebben ze de fitness uitgebreid met een gedeelte in de kelder, wegens grote populariteit. Groepslessen zijn van hoge kwaliteit. Ook word je persoonlijk begeleid indien je dit wenst, en de trainers zijn zeer motiverend. De fitness is open tot 23u in de week, en 18u in het weekend.
 • Ideaal voor: Studenten! Het is voor jullie dé goedkoopste oplossing om te fitnessen in Gent. Het “keten-gevoel” is hier ook iets minder, de locatie is gezellig en is geen gewone hangar waar wat toestellen op elkaar gestapeld staan. Verder is deze gym geschikt voor beginners en middelmatige sporters die bereid zijn iets meer te geven voor een fitness, maar dan ook net iets extra in return krijgen natuurlijk.

Oxygen Fitness

Oxygen fitness

Iets duurder, maar waar voor je geld

 • Instapkost: Zonder abonnement is de totale instapkost €109,98. Met een abonnement is deze €69,98.
 • Maandelijks bedrag: Als student betaal je €19,99 voor een ongelimiteerd jaarabonnement. Andere mensen betalen die prijs voor gelimiteerde toegang. Ongelimiteerd betaal je €29,99. Dit bedrag is dus hoger dan andere fitnessketens in Gent, maar hiervoor krijg je infrastructuur van topkwaliteit, een gratis app, toegang tot sauna,..
 • Extra’s: Personal training.
 • Groepslessen: Er zijn tientallen verschillende groepslessen beschikbaar.
 • Aantal locaties: De fitnesscentra van Oxygen liggen allemaal redelijk ver buiten het centrum. Er zijn 4 locaties: aan de Sterre, de Groene Valei, Dok Noord en Gentbrugge.
 • Wat je krijgt: Oxygen fitness heeft de naam iets duurder te zijn dan andere ketens, maar je krijgt dan ook toestellen en groepslessen van topkwaliteit in de plaats. Voor ouders kunnen ze bij bepaalde fitnesscentra hun kinderen laten spelen in een binnenspeeltuin, terwijl ze zelf kunnen gaan sporten. De zalen zijn open in de week tot 22u, in het weekend de zaterdag tot 16u en zondag tot 13u.
 • Ideaal voor: Ouders & mensen waarvoor het net iets meer mag zijn. De iets hogere kostprijs vergeleken met de andere ketens betekent dat ze zich richten op mensen met iets meer geld, onder andere ouders. Dit wordt nog duidelijker wanneer je kijkt naar de aangebouwde binnenspeeltuinen.

Download ons gratis fitness schema
Train met de juiste oefeningen en hou je progressie bij. Zo haal je maximale resultaten.

Tom

Reeds 7 jaar ben ik een enthousiaste fitnesser. Elke week wordt er getraind, zonder uitzondering! Ik ben de eigenaar van deze blog, en ik wil graag de kennis delen die ik de voorbije jaren heb opgedaan. Heb je een vraag of een opmerking, deel dit dan in de reacties! Cheers.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *