Gevonden: Beste hartslagmeter van 2016 – Overzicht Gevonden: Beste hartslagmeter van 2016 – Overzicht
Als je de nieuwe Daphne Schippers of Chris Froome wilt worden, is het belangrijk om je hartslag te meten, zodat je zeker weet dat... Gevonden: Beste hartslagmeter van 2016 – Overzicht

Als je de nieuwe Daphne Schippers of Chris Froome wilt worden, is het belangrijk om je hartslag te meten, zodat je zeker weet dat je in de juiste zone traint, voldoende herstelt en gevaar op tijd ziet.

De technologie van vandaag heeft een niveautje hoger geschakeld en de markt wordt overspoeld door hartslagmonitors. Wij tonen je door de bomen het bos en kiezen vier uitstekende hartslagmonitors uit.

 

Runtastic Smart Combo

Polar H7

Mio Alpha 2

Wahoo TICKR X


sporthorloge
hartslagmeter beste sporthorloge beste hartslagmeter
€56,64 €59,95 €159,00 €96,05
Bekijk details Bekijk details Bekijk details Bekijk details

 

Runtastic Bluetooth Smart Combo

sporthorlogeDeeerste hartslagmeter op het lijstje is de goedkope Runtastic Bluetooth Smart Combo. De monitor gebruikt een Bluetoothverbinding met een signaal van 5,3kHz om alle gegevens over te brengen op de Runtastic App voor Apple of Android.

Hij is eenvoudig te installeren via een menuutje, waarna hij de volgende keren zelf de weg vindt. Tien seconden geduld hebben en dan maakt hij de connectie. Het toestel houdt snelheid, tempo, hoogte, afstand en duur bij, zodat je alle data hebt om je trainingen te analyseren. Bovendien is hij erg accuraat.

De band zelf is licht, maar kan soms een beetje vervelend zitten. Enkele gebruikers klagen erover dat de monitor geen verbinding maakt met hun smartphone.

Conclusie:

De Runtastic Bluetooth Smart Combo is een uitstekende, goedkopere keuze als hartslagmeter. Hij heeft alles wat je nodig hebt en kent slechts een paar kwaaltjes.

 

 • Voldoende data
 • Accuraat
 • Prijs
 • Band zit niet altijd even goed

4 of 5

4 of 5

3 of 5

Klik hier om de Runtastic Bluetooth Smart Combo te kopen voor €56,64.

Polar H7

hartslagmeter

Ook de Polar H7 werkt op Bluetooth maar met een transmissie van 5kHz. Hij kan gekoppeld worden aan de gratis app Polar Beat.

Deze monitor is oerdegelijk en verschrikkelijk accuraat volgens onder andere deze onafhankelijke testen. De leuke extra van deze hartslagmeter is het feit dat die ook kan gebruikt worden tijdens het zwemmen, en dan nog in real time.

Daarnaast gaat de batterij lang mee, als je elke keer de sensor weer loskoppelt, en zit de band comfortabel dankzij de zachte materialen. Enige klacht die we hoorden was dat de sensor zelf vrij dik is en daarom wat moeilijker onder een shirt past.

Conclusie:

No-nonsense hartslagmeter die alles doet wat die moet doen. Bovendien kunnen ook zwemmers ervan genieten.

 • Comfortabel
 • Accuraat
 • Waterbestendig
 • Prijs
 • Vrij dikke sensor

5 of 5

4 of 5

3 of 5

Klik hier om de Polar H7 te kopen voor €59,95

MIO Alpha 2

beste sporthorloge

De Mio Alpha 2 is de enige polshartslagmeter in onze lijst. Het is namelijk zo dat hartslaghorloges normaal gezien minder accuraat zijn dan borstbanden, maar deze Alpha 2 houdt verrassend genoeg gelijke tred.

Onder het scherm dat je hartslag toont, bevindt zich er een klein lichtje dat je eraan herinnert in welke zone je zit, en of je die benadert, achterlaat of volgt. Als je over je zone gaat, stuurt het horloge ook een kleine trilling in je pols, zodat je weet dat je het wat rustiger aan mag doen.

De Mio Alpha 2 bevat een simpele chronometer, calorieteller en kan tempo, afstand en hartslag meten. Wat deze monitor echter mist is een GPS, die je route kan volgen en versnellingen kan meten. Daartegenover staat dan weer dat je met dit horloge tot 30m onder water kan gaan.

Conclusie:

De Mio Alpha 2 heeft niet erg veel features, maar is wel erg precies voor een polshartslagmeter. Bovendien heeft een handig waarschuwingslichtje en kan je ermee zwemmen.

 • Precisie
 • Waarschuwingslichtje
 • Waterbestendig
 • Weinig features

4 of 5

5 of 5

5 of 5

Klik hier om de MIO Alpha 2 aan te kopen voor €159,00.

WAHOO Tickr X

beste hartslagmeter

De nummer één op heel wat lijstjes, en ook op die van ons is de Wahoo TICKR X. Deze hartslagmeter werkt via Bluetooth én ANT+, zodat die zowel met Garmin- en Polartoestellen, als smartphones, en fitnessapps werkt.

De TICKR X heeft een intern geheugen van 16 uur, zodat je geen smartphone of ander toestel moet meezeulen op training en gewoon thuis alles kan laten synchroniseren.

De monitor heeft verschillende features zoals hoogte, hoe lang je voet op de grond blijft, paslengte, hoe strak je loopt, calorieënteller, houdt je fietscadans bij, enz. Bovendien geeft ook deze trilwaarschuwingen en kan je met een dubbele tik op de sensor naar een volgend liedje gaan, of een bepaalde markering aanbrengen. Daarnaast zit hij comfortabel en weegt hij niet veel.

Het enige minpuntje is dat je voldoende verstand moet hebben van apps en sportdata om alles uit deze hartslagmeter te halen.

Conclusie:

De Wahoo TICKR X is momenteel dé hartslagmeter op de markt. In eerste instantie is deze monitor er vooral een voor gevorderden, maar als je alles genoeg bestudeert, ben je er ook wel mee weg.

 • Buetooth en ANT+
 • Intern geheugen
 • Accuraat
 • Veel features
 • Comfortabel
 • Ingewikkeld

5 of 5

5 of 5

5 of 5

Klik hier om de Wahoo Tickr X aan te kopen voor €96,05.

Conclusie: de beste hartslagmeter

De afgetekende winnaar is de Wahoo TICKR X, maar als je eerder een instapmodel zoekt of echt niet tegen een band rond de borst kan, kunnen we je ook de andere hartslagmeters aanraden.

 

Download ons gratis fitness schema
Train met de juiste oefeningen en hou je progressie bij. Zo haal je maximale resultaten.

Tom

Reeds 7 jaar ben ik een enthousiaste fitnesser. Elke week wordt er getraind, zonder uitzondering! Ik ben de eigenaar van deze blog, en ik wil graag de kennis delen die ik de voorbije jaren heb opgedaan. Heb je een vraag of een opmerking, deel dit dan in de reacties! Cheers.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *