Gevonden! Waar vind je de beste goedkope dumbells? Gevonden! Waar vind je de beste goedkope dumbells?
Dumbells zijn de ruggengraat van een goede home gym. Je kan er letterlijk elk lichaamsdeel mee trainen. Zelf fitness ik nu 7 jaar, waarvan... Gevonden! Waar vind je de beste goedkope dumbells?

Dumbells zijn de ruggengraat van een goede home gym. Je kan er letterlijk elk lichaamsdeel mee trainen. Zelf fitness ik nu 7 jaar, waarvan 4 jaar van thuis uit. Laat ons zeggen dat ik zonder mijn trouwe dumbells zeker 20cm minder breed zou zijn!

Een goede set halters hoeft niet veel te kosten. Normaal gezien heb je ze ook voor het leven, je moet er dus nooit nieuwe kopen. Zeer belangrijk dus om grondig dit artikel te lezen waar je precies op moet letten bij het kopen van jouw set dumbells, en hoe je precies de goedkoopste kan vinden!

Heb je geen zin om zelf op stap te gaan op zoek naar een halterset? Dan heb ik de beste en goedkope dumbells onderaan dit artikel opgelijst voor je.

Net zoals een kipfilet telt de kost per kilo

Om te weten hoe duur een halter precies is, bereken je best de kost per kilo. Ik raad je aan om met een rekenmachine naar de sportwinkels in de buurt te gaan, of online rond te shoppen. Uit mijn ervaring zijn er énorme verschillen in prijs. Bepaalde winkels vragen wel 4 keer zoveel voor een halterset!

Waar zitten de prijsverschillen dan precies?

De kwaliteit van een halterset is op te delen in 3 verschillende delen. Om te bewijzen dat ik weet waarover ik praat, bekijk de foto hieronder van mijn trouwe 7 jaar oude dumbell:goedkope dumbells

1. materiaal van de haltergewichten

Algemeen kunnen we stellen dat er 2 materiaalsoorten zijn bij de gewichten: rubber en gietijzer. Rubber is ongeveer de helft van de prijs van een gewicht in gietijzer. Pas op! Om de rubberen gewichten zwaarder te maken zijn deze gevuld met zand. Ik heb het zelf meegemaakt dat de sluitsystemen het begeven, en je hele thuisfitness onder het zand ligt na een training.

Mijn advies: Wil je de goedkoopste dumbell? Kies dan de rubberen gewichten, maar let enorm goed op de afwerking van het sluitsysteem. Wil je kwaliteit en duurzaamheid? Ga dan voor gietijzer.

Extra tip: Wil je als een beest je gewichten rondzwieren en ze tegen elkaar laten knallen bij elke chest press of military press? Kies dan zeker voor gietijzer voor extra decibels!

2. type handvat

Opnieuw zijn hier 2 materiaalsoorten: plastiek en ijzer. Ik heb er geen verklaring voor, maar plastieken handvaten zorgen ervoor dat je handen opzwellen, versnellen eeltvorming, en zijn in het algemeen een pijnlijke ervaring na je 3de training (trust me). Ijzeren handvaten hebben hier minder last van, maar je krijgt nog steeds snel eeltvorming.

Mijn advies: Kies de rubberen handvaten, en koop fitness handschoenen. Zo vermijd je zwelling en eeltvorming in 1 klap! Vind je eeltvorming niet erg? Koop dan de ijzeren versie.

3. sluitsysteem

Dit is gewoonlijk met een draaisysteem. Goedkope sluitsystemen kunnen soms loskomen tijdens het trainen, waardoor je gewichtsschijven ter plekke wat wiebelen. Geen zorgen, de schijven kunnen niet plots loskomen en op je hoofd vallen als je tussen je oefeningen door soms de draaisystemen weer aanspant.

Mijn advies: Goedkope sluitsystemen zijn een goede optie wanneer je met een krap budget zit.

De allergoedkoopste gewichten koop je van een vriend

Aangezien de schijven vrijwel een onbeperkte levensduur hebben, is het zeer voordelig om deze tweedehands te kopen. Kijk eens rond op 2dehands.be, en zorg ervoor dat je niet meer dan ongeveer 1 euro per kilo betaalt, want dan kan je ze evengoed nieuw kopen.

De beste goedkope dumbells op bol.com

De goedkoopste: VidaXL Halterset 30kg – €30,99

Zeer goedkope dumbells en degelijk instapmodel. De kleinste gewichtsschijven zijn 1,25 kilo – wat handig is voor lage gewichten. Als beginner heb je aan een totaalgewicht van 30 kilo meer dan genoeg om je standaardoefeningen uit te voeren. Je betaalt hier slechts 1 euro per kilo voor een gloednieuwe set dumbells!

goedkope dumbells

 • Goedkope instap in fitness
 • Degelijke halters
 • rubberen handvaten
 • rubberen gewichten

5 of 5

3 of 5

3 of 5

Koop hier de VidaXL 30kg halterset op bol.com voor €30,99.

Beste waar voor je geld? VidaXL 30kg halterset ijzeren grip – €40,99

Een iets duurder model aan €1,35 per kilo. Je hebt nu wel goede ijzeren handvaten, en een sluitsysteem dat beter vast blijft zitten dan de goedkopere variant hierboven.beste halterset

 • ijzeren handvat
 • goed sluitsysteem
 • plastic gewichten

4 of 5

3 of 5

5 of 5

Koop hier de VidaXL 30kg halterset ijzeren grip op bol.com voor €40,99.

 

Beste kwaliteit – Marcy Halterset 20 kg halterset – €59,99

Het duurste model op de lijst aan €2,50 per kilo. Je hebt nu wel de beste kwaliteit gewichtsschijven, handvatten en sluitmechanisme.

beste dumbells

 • ijzeren handvat
 • ijzeren gewichten
 • goed sluitsysteem
 • redelijk duur

2 of 5

5 of 5

5 of 5

Koop hier de Marcy Halterset 20 kg voor €59,99.

Download ons gratis fitness schema
Train met de juiste oefeningen en hou je progressie bij. Zo haal je maximale resultaten.

Tom

Reeds 7 jaar ben ik een enthousiaste fitnesser. Elke week wordt er getraind, zonder uitzondering! Ik ben de eigenaar van deze blog, en ik wil graag de kennis delen die ik de voorbije jaren heb opgedaan. Heb je een vraag of een opmerking, deel dit dan in de reacties! Cheers.

 • Evi

  11 november 2015 #1 Author

  Super intressant om te lezen met nuttige tips!

  Beantwoorden

 • Tom

  12 november 2015 #2 Author

  Blij dat je het behulpzaam vond! Hopelijk vind je de gepaste dumbbells!

  Beantwoorden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *