Gevonden: Beste Personenweegschaal van 2016 Gevonden: Beste Personenweegschaal van 2016
De weegschaal is niemands vriend. Of je nu wilt bijkomen, afvallen of op gewicht blijven, de strijd met de weegschaal duurt eeuwig voort. Toch... Gevonden: Beste Personenweegschaal van 2016

De weegschaal is niemands vriend. Of je nu wilt bijkomen, afvallen of op gewicht blijven, de strijd met de weegschaal duurt eeuwig voort.

Toch willen we je een overzicht geven van de vier beste personenweegschalen op de markt, zodat de schaal je ten minste niet meer tot last is dan nodig.

 

Medisana PS400 Salter 199 WHKR Fitbit Aria Wifi Smart Scale  Withings Smart Body Analyzer

beste personenweegschaal
beste personenweegschaal salter gewicht meten fitbit weegschaal withings
€23,99 €43,99 €98,99 €149,00
Bekijk details Bekijk details Bekijk details Bekijk details

 

Medisana PS400

beste personenweegschaal

De flinterdunne Medisana PS400 is het goedkoopste model op onze lijst. Je krijgt er dan ook geen extra technologische snufjes bij, maar de weegschaal doet wat hij moet doen en doet dat goed.

De glasplaat ziet er misschien fragiel uit, maar er kunnen mensen tot 150kg op staan. Bovendien zorgt een antisliplaag ervoor dat je er niet van valt bij het zien van je gewicht. De display geeft je gewicht aan tot op de honderd gram en schakelt zichzelf uit na acht seconden. Zo bespaar je de knoopcel batterij.

Sommige gebruikers klagen dat de wegingen niet altijd kloppen, maar de overgrote meerderheid beweert het tegendeel en is ongelooflijk tevreden over de accuraatheid van de schaal.

Conclusie:

De Medisana PS400 geeft meer dan genoeg kwaliteit voor een mooie prijs. Met uitzondering van enkele voorvallen, geeft die steeds het juiste gewicht aan, ongeacht de ondergrond.

 

 • Licht
 • Mooi
 • Prijs
 • De metingen zouden niet altijd kloppen
 • Geen extra metingen

3 of 5

3 of 5

2 of 5

Klik hier om de Medisana PS400 te kopen voor €23,99.

Salter 199 WHKR

beste personenweegschaal salter

De bonkige Salter 199 WHKR is het toonbeeld van degelijkheid. Je kan de robuuste weegschaal bij veel huisartsen vinden omdat ze betrouwbaar zijn en gemakkelijk om te lezen.

De analoge wijzer geeft je gewicht aan zodra je erop springt. Dat springen kan je zelfs letterlijk doen, want om deze jongen kapot te krijgen moet je heel wat moeite doen. Mensen met grote voeten vinden hier ook een gading dankzij de grootte van de wijzer.

Bovendien heeft het apparaat wel een leuke retrolook.

Conclusie:

De Salter 199 WHKR is accuraat en zonder poespas. De weegschaal mag er dan wat bonkig uitzien, het werkt wel als een leuke retrolook.

 • Accuraat
 • Stevig
 • Groot
 • Geen extra metingen

5 of 5

5 of 5

2 of 5

Klik hier om de Salter 199 WHKR te kopen voor €43,99.

Withings Smart Body Analyzer

weegschaal withings

De weegschaal van Withings is onze eerste superweegschaal in het rijtje. Hij meet niet alleen je gewicht, maar ook vetpercentage, BMI, hartslag en zelfs luchtkwaliteit.

De strakke en trendy weegschaal stuurt alle gegevens door naar je iOS- of Androidapp die alles mooi in grafiekjes bijhoudt. Zo houd je de motivatie hoog en zie je elke kilogram eraf vallen. De metingen zijn over het algemeen accuraat. Enkel de hartslag lijkt soms niet te kloppen. Daarvoor gebruik je dus best een van onze hartslagmeters. De weegschaal kan de gegevens van acht gebruikers (tot 180kg) bijhouden en weet na de eerste keer wie dat wie is.

De meting van de luchtkwaliteit in huis is een uniek extraatje dat je laat zien hoe gezond de lucht binnenshuis is. Bovendien toont hij ook het lokale weerbericht, zodat je ’s morgens weet welke kledij je aan moet.

Conclusie:

De Withings Smart Body Analyzer is een hoogtechnologische weegschaal die accuraat een resem aan gegevens naar je smartphone stuurt. Op die manier houd je gemakkelijk je vooruitgang bij.

 • Veel data
 • Accuraat
 • Tot 180kg
 • Prijs
 • Eventueel foutieve hartslagmeting

4 of 5

4 of 5

5 of 5

Klik hier om de Withings Smart Body Analyzer aan te kopen voor €149,00.

Onze favoriet: Fitbit Aria Wifi Smart Scale

gewicht meten fitbit

Deze weegschaal is gemakkelijk te gebruiken en meet naast het gewicht ook je BMI en vetpercentage. Het is de perfecte dieetpartner.

Terwijl bij andere slimme weegschalen de installatieprocedure een heel gedoe kan zijn, is het bij deze weegschaal een makkie dankzij de duidelijke stap-voor-stapinstructies. Ook de bijhorende applicatie die zowel op Android, iOS als Windows werkt, is eenvoudig in gebruik en staat je toe om doelen te stellen, eten en water in te geven, grafieken te maken en je workouts op te slaan. Alles synchroniseert op je online Fitbit-account.

Daarnaast waarschuwt de app je, als je nodig nog eens op de weegschaal moet gaan staan, of leuker, als je een bepaald doel hebt bereikt. Ook deze weegschaal heeft acht personenslots.

Ten slotte wijzen tests uit dat de Fitbit erg accuraat en consequent meet.

Conclusie:

De Fitbit Aria Wifi Smart Scale is de perfecte dieetgezel en heeft alles wat nodig is om je vooruitgang op te slaan. Hij heeft misschien minder snufjes dan de Withings, maar luchtkwaliteit en het weerbericht zijn niet echt nodig voor een weegschaal.

 • iOS, Android en Windows integratie
 • Accuraat
 • Eenvoudig
 • Motivatie
 • Slechts tot 150kg

5 of 5

5 of 5

5 of 5

Klik hier om de Fitbit Aria Wifi Smart Scale aan te kopen voor €98,99.

Conclusie: de beste personenweegschaal

De beste weegschaal is afhankelijk van wat je zoekt. Als je gewoon wilt wegen en niets anders, dan ga je best voor de oerdegelijke Salter, als je wat meer zoekt dan raden wij de Fitbit Aria aan.

 

Download ons gratis fitness schema
Train met de juiste oefeningen en hou je progressie bij. Zo haal je maximale resultaten.

Tom

Reeds 7 jaar ben ik een enthousiaste fitnesser. Elke week wordt er getraind, zonder uitzondering! Ik ben de eigenaar van deze blog, en ik wil graag de kennis delen die ik de voorbije jaren heb opgedaan. Heb je een vraag of een opmerking, deel dit dan in de reacties! Cheers.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *