INTERVIEW: 6 beste fitness tips van bekende blogsters INTERVIEW: 6 beste fitness tips van bekende blogsters
Om het nieuwe jaar sportief te starten heb ik contact opgenomen met enkele bekende Nederlandse blogsters. Ik vroeg hen om mij hun beste fitness... INTERVIEW: 6 beste fitness tips van bekende blogsters

Om het nieuwe jaar sportief te starten heb ik contact opgenomen met enkele bekende Nederlandse blogsters. Ik vroeg hen om mij hun beste fitness tips te vertellen waar ze zelf het meeste aan gehad hebben. Ik wil ze graag nog eens publiekelijk bedanken voor hun enthousiasme! Onderstaand lijstje van 6 tips is het resultaat, veel plezier ermee!

1. Train je core

claartje foodness

– Claartje, foodness.nl

 

Claartje: Belangrijker dan het trainen van afzonderlijke spieren of spiergroepen vind ik het trainen van je core. Dat is de basis omdat het je houding verbetert, zowel tijdens sporten als in het dagelijks leven. Het zorgt ervoor dat je alle andere soorten sport beter kunt uitvoeren omdat je meer controle hebt over je bewegingen. Zelf houd ik van pilates om mijn core te trainen.

Tip: bekijk Claartje haar eerste Pilates videoles hier!

2. Vind een goed schema, en hou je hieraan

annemerelgroot

– Annemerel, annemerel.com

Annemerel: Begin met hardlopen met een goed schema en houd je aan dat schema. Je wil niet na een paar weken aan de kant zitten met een blessure omdat je net iets te enthousiast van start bent gegaan (been there done that). Besef dat het niet meteen makkelijk gaat en leuk is. Als je niet te hoge verwachtingen hebt kan het alleen maar meevallen.

Tip: bekijk Annemerel haar eerste boek Live Love Run hier!

Anna: Plan je workouts en maak deze afspraak heilig. Als je je workouts niet inplant is de kans groot dat er keer op keer iets voorbij komt wat ‘belangrijker’ is. Bedenk dat je workouts eigenlijk net zo belangrijk zijn als je werk. Ook daar ga je alleen niet heen als je ziek bent. Hetzelfde geldt voor gymtime! Dus blok die tijd in je agenda met uitroeptekens en glitters, want je hebt een afspraak met jezelf!

3. Hou je energie op peil tijdens het sporten

Nike-Rens-Kroes8437_food_RGB

– Rens kroes, renskroes.com

 

Rens: Before I work my ass off zorg ik daarom dat ik goed gegeten en gedronken heb. Het liefst eet ik iets lichts, maar wel met trage koolhydraten. Bijvoorbeeld een quinoasalade of wat havermout. Meestal is dat genoeg om een klein uurtje te kunnen knallen.

 

4. Wees niet te lief voor jezelf!

– Marloes, optimavita.nl

 

Marloes: Je lichaam flink uitdagen zorgt ervoor dat je sneller resultaten boekt. Als je cardio doet, zorg dan dat je flink moe wordt. Bij krachtoefeningen moet de laatste herhaling die je doet echt heel zwaar zijn!

 

5. Zorg voor variatie

 

Marloes: Wissel af met verschillende trainingen en oefeningen. Zo blijft het niet alleen leuk, maar daag je ook je lichaam op verschillende manieren uit voor mooiere resultaten.

Anna: Zorg voor afwisseling in je workout routine. Als je wekenlang hetzelfde achter elkaar doet, kun je er donder op zeggen dat het op een gegeven moment saai wordt. Probeer dit moment te voorkomen door regelmatig iets nieuws te proberen. Dit is niet alleen goed voor je geest, maar ook goed voor je lichaam. Een nieuwe manier van bewegen kan er ineens voor zorgen dat je weer progressie boekt.

 

6. Focus op vetverbranding voor een strakke buik

fitgirl

– Angelique, Fitgirl.nl

 

Angelique: Wist je dat je het zichtbaar worden van je buikspieren vooral te maken heeft met je vetpercentage? Elke vrouw heeft buikspieren, maar alleen door een goed voedingsschema bereik je resultaat. Door lichaamsvet te verbranden komt die sixpack sneller tevoorschijn dan je denkt, dus niet door het doen van crunches en sit-ups.

Het trainen van je buikspieren is uiteraard wel belangrijk. Door je core goed te trainen wordt je romp sterker en stabieler, waardoor je krachtiger en soepeler beweegt. Compound oefeningen waarbij je buikspieren zich flink aan moeten spannen, zoals deadlifts en bulgarian split squats, zijn het meest effectief. Ook een goede keus zijn stabiliteitsoefeningen op de core stability ball, plank variaties en de workouts van Bodyhoop, een leuke, intensieve manier van trainen waarbij 70% meer activiteit in je buikspieren optreedt dan bij een gewone hoelahoep. En wil je die buikspieren zichtbaar maken? Dan is er goed nieuws: Bodyhoopen is écht een sport, een geoefende gebruiker verbrand tussen de 300 en 420 kcal per uur.

Get of your butts en pas deze fitness tips toe!

Nu je weet hoe het moet, rest je nog maar 1 ding. Gewoon beginnen! Met deze top fitness tips ga je sowieso aan 100 per uur richting je sportieve doelen. Kennen jullie een blogster die ik over het hoofd gezien heb en die je zeker in deze lijst wilt? Laat het mij dan zeker weten in de comments!

Download ons gratis fitness schema
Train met de juiste oefeningen en hou je progressie bij. Zo haal je maximale resultaten.

Tom

Reeds 7 jaar ben ik een enthousiaste fitnesser. Elke week wordt er getraind, zonder uitzondering! Ik ben de eigenaar van deze blog, en ik wil graag de kennis delen die ik de voorbije jaren heb opgedaan. Heb je een vraag of een opmerking, deel dit dan in de reacties! Cheers.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *