Je Conditie Opbouwen? 5 Onmisbare Tips! Je Conditie Opbouwen? 5 Onmisbare Tips!
Ben je buiten adem wanneer je de trap neemt? Sta je in het zweet wanneer je ergens toekomt met de fiets? Ziet de rolstoel... Je Conditie Opbouwen? 5 Onmisbare Tips!

Ben je buiten adem wanneer je de trap neemt? Sta je in het zweet wanneer je ergens toekomt met de fiets? Ziet de rolstoel van de bomma er steeds aantrekkelijker uit?

Dan is het de moment om aan je conditie te werken! De voordelen zijn je strot reeds ingeramd:

  • Goed voor je hart
  • Vermager!
  • Sneller metabolisme
  • Betere hormonenbalans
  • Krijg meer energie en voel je minder vermoeid

Je weet dat het goed is voor je, en je bent gemotiveerd om eraan te beginnen. Met deze 5 onmisbare tips haal je het meeste uit je cardio oefeningen:

Tip 1. Heb je niet veel tijd? Probeer dan intervaltraining.

Wat is intervaltraining? Dit is een trainingsmethode waarbij je oefeningen van hoge intensiteit afwisselt met oefeningen van lage intensiteit.  Het is bewezen dat dit sneller calorieën verbrandt – en meer vet! – dan wanneer je bijvoorbeeld een half uur gaat joggen aan eenzelfde tempo. Je conditie opbouwen lukt met deze techniek ook in no-time.

Zorg er wel voor dat je steeds voldoende opgewarmd bent, en niet meteen volledig in het rood gaat! Bij intervaltraining zoek je snel je limieten op, waardoor het aangeraden is eerst eens bij een dokter langs te gaan voor een check-up.

Tip 2. Ga niet enkel gaan lopen

Als je bent zoals ik, dan vind je dat lopen al snel gaat vervelen… Er zijn zoveel alternatieven! Je kan fietsen, zwemmen, touwspringen, hoelahoepen, skateboarden, voetballen, basketballen, enzovoort! De afwisseling zorgt ervoor dat je lichaam niet went aan een bepaalde activiteit, waardoor het zich steeds beter moet voorbereiden nadat jij bent gaan trainen. Om voldoende effect te krijgen van je conditietraining moet je voldoen aan volgende voorwaarde:

Verhoog je hartslag 50% a 85% gedurende minstens 20 minuten

Dit kan je dus doen op allerhande manieren! Ik ben er zeker van dat je nog op andere activiteiten kunt komen waarbij je 20 minuten een verhoogde hartslag kan aanhouden, misschien zelfs 18+..?

Tip 3. Je conditie opbouwen, stap per stap

“Rome wasn’t built in a day, so don’t try to beat Rome. Because Rome will kick your ass”

Je conditie opbouwen gaat enorm snel. Dat wilt niet zeggen dat je vanaf dag 1 een marathon kan lopen, laat staan een volledige kilometer. Begin traagjes, drijf je lichaam niet tot op de limiet, en probeer elke training een beetje beter te doen. Wees een schildpad, en geen haas!

Tip 4. Probeer eens een Kettlebel workout

Kettlebels zijn niets meer dan kanonskogels met een handvat. Niettemin zijn het veelzijdige voorwerpen waar je aan krachttraining mee kan doen, je core stabiliseren, explosiviteit oefenen, en zelfs je conditie opbouwen!

Tip 5. Ga lopen voor je ontbijt! Of nee, net na je ontbijt! Of wacht, net na je werk! Uh…

Wanneer is het het meest gepaste moment om aan cardio te doen? Wanneer JIJ er zin hebt! Je conditie opbouwen is samen te vatten in 1 woord: consistentie. Je bouwt het enorm snel op, maar je verliest het ook rap.

Lopen voor of na je ontbijt, net voor een krachttraining of erna, het heeft allemaal zijn voor- en nadelen. Til je lieftallig achterwerk uit je zetel en begin er gewoon aan. Dat is 100 keer belangrijker dan de perfecte timing te vinden!

Je conditie opbouwen is een fluitje van een cent met deze 5 tips. We wensen je alvast veel succes!

Download ons gratis fitness schema
Train met de juiste oefeningen en hou je progressie bij. Zo haal je maximale resultaten.

Tom

Reeds 7 jaar ben ik een enthousiaste fitnesser. Elke week wordt er getraind, zonder uitzondering! Ik ben de eigenaar van deze blog, en ik wil graag de kennis delen die ik de voorbije jaren heb opgedaan. Heb je een vraag of een opmerking, deel dit dan in de reacties! Cheers.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *