Beste eiwitpoeder kopen? Onze analyse en suggesties! Beste eiwitpoeder kopen? Onze analyse en suggesties!
5
Wat is eiwitpoeder precies? Het lijkt wel iets magisch zoals de grote bedrijven het ons vertellen. “Ons eiwitpoeder is zo geavanceerd dat je binnen... Beste eiwitpoeder kopen? Onze analyse en suggesties!

Wat is eiwitpoeder precies?

beste eiwitpoederHet lijkt wel iets magisch zoals de grote bedrijven het ons vertellen. “Ons eiwitpoeder is zo geavanceerd dat je binnen de 4 weken 2 kilo spiermassa kweekt!”.  Speciaal poeder, als je het mij vraagt.

Eiwitpoeder is niets meer dan gedroogd eiwit in een pot. Voala. Het kan gemaakt zijn van soja, ei, en wie weet zelfs van vlees.

Wat is dan “geconcentreerd eiwitpoeder”, of “isolaat whey”? Dit is verwerkt eiwitpoeder. Meestal gefilterd, om zo koolhydraten en vetten te verwijderen. Zo bekom je een hoger percentage eiwit. En hier zit het hem precies! De eiwitkwaliteit van whey is even hoog als bijvoorbeeld van melk. Maar omdat in melk veel meer koolhydraten en vetten zitten, is het voor een bodybuilder niet efficiënt 2 liter melk te drinken per dag.

Eiwitpoeder heeft dus geen magische truc om immense spieropbouw te garanderen, het is gewoon gemakkelijk in gebruik. Loop je liever rond met shaker met whey, of met een kilo kipfilets?

Welk soort eiwitpoeder is het beste voor spiergroei?

Strikvraag! Heb je vorige paragraaf gelezen, dan weet je dat hier geen antwoord op te geven is. Hou je gewoon aan volgende richtlijnen:

  • Kijk naar het % eiwit als deel van totale calorieën. Zo heeft Pure Whey 82 gram eiwit per 100 gram poeder, wat op 82% komt.
  • Koop eiwitpoeder zonder artificiële additieven. Koop ook geen poeder met extra creatine, hormonen, vitaminen,… Als je deze andere supplementen wilt nemen, koop ze dan apart. Zo ben je zeker hoeveel van deze supplementen je precies in je lichaam opneemt.
  • Koop smaakloze whey, of chocoladesmaak. Deze hebben het minste additieven. Chocoladesmaak wordt bekomen door het toevoegen van natuurlijk cacaopoeder, en smaakloze whey smaakt een beetje naar melk.

Wat is het beste eiwitpoeder nu precies?

Het beste eiwitpoeder heeft een hoog eiwit%, bekomen door een natuurlijk filteringsproces, en bevat geen artificiële additieven. Kijk naar de prijs per gram eiwit om de beste koop te doen! Onze favorieten kan je hieronder vinden:

Afbeelding Naam eiwit% Prijs Hoeveelheid Prijs per 100 gram eiwit
beste eiwitpoeder Whey Pure 82% €28,75 2000 gram €1,75
beste whey Whey Natural 72,5% €32,50 2000 gram €2,24
beste eiwitpoeder Whey Perfection 78% €34,90 2270 gram €1,95

Het beste eiwitpoeder volgens Efitness is de Whey Pure. Het is de goedkoopste variant – slechts €1,75 per 100 gram eiwit, en het is de enige van de drie die geen extra supplementatie bevat. Ze is zo puur, dat je ze zelfs niet in een bepaalde smaak kan kiezen. Perfect voor degene die naast de whey, ook supplementeren met producten die ze zelf willen kiezen.

Ben je van plan alleen te supplementeren met eiwitpoeder, en heb je geen zin om BCAA’s of glutamines apart aan te kopen? Dan raden wij Whey Perfection aan. Dit is een perfecte mix van whey, en enkele andere supplementen die spiergroei bevorderen. Niet voor niets een van de best verkochte eiwitpoeders van de Benelux!

Is Whey Perfection iets voor jou, maar hecht je enorm veel belang aan organische producten? Dan koop je best Whey Natural. Voor deze garantie betaal je wel een kleine meerprijs van 29 cent per 100 gram eiwit.

Download ons gratis fitness schema
Train met de juiste oefeningen en hou je progressie bij. Zo haal je maximale resultaten.

Tom

Reeds 7 jaar ben ik een enthousiaste fitnesser. Elke week wordt er getraind, zonder uitzondering! Ik ben de eigenaar van deze blog, en ik wil graag de kennis delen die ik de voorbije jaren heb opgedaan. Heb je een vraag of een opmerking, deel dit dan in de reacties! Cheers.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *