Recensie: 77 Fabels en Feiten over afvallen Recensie: 77 Fabels en Feiten over afvallen
Val je van veel water drinken af? Is kokosvet gezond? Je hoeft niet op de boekenbeurs te staan om te beseffen dat voeding een... Recensie: 77 Fabels en Feiten over afvallen

Val je van veel water drinken af? Is kokosvet gezond?

Je hoeft niet op de boekenbeurs te staan om te beseffen dat voeding een hot topic is. Gezond eten is in, zo in dat zelfs onze vriend McDonalds met slaatjes op de proppen komt. We zijn overtuigd en geïnteresseerd, wat steken we allemaal in onze mond en wat doet dat met ons lichaam?

Hier wringt het schoentje. Over vele voedingsonderwerpen is nog geen consensus bereikt tussen wetenschappers. Andere onderwerpen lokken dan weer tegenstrijdige meningen uit. Zelfverklaarde guru’s leggen ons diëten op, die dan achteraf volslagen ongezond blijken. Dit alles leidt tot een resem aan mythes. Hans Kraak probeert – en slaagt erin – om hier een heldere stem in te zijn.

Het boek

Hans is de hoofdredacteur van Voeding Nu. Hij bundelt wetenschappelijk onderzoek met zijn eigen ervaring om hedendaagse fabels de wereld uit te helpen.

Het boek is zeer overzichtelijk. De 77 fabels staan onder bepaalde categorieën – zoals diëten bijvoorbeeld – en worden uitgelegd in een 2 a 3tal pagina’s. Heb je al wat meer kennis over voeding en ben je geen complete beginneling? Dan is het leuk om door het overzicht te scannen welke fabels je eens onder de loep wilt nemen.

Ook voor complete beginnelingen leest dit boek leuk weg. Er worden niet al teveel moeilijke termen gebruikt, waardoor de instapdrempel laag is.

Er zijn ook enkele negatieve puntjes. Het is jammer dat de bronnen niet aangeduid zijn in de tekst. Dit is zonder twijfel gedaan om de leesbaarheid te verhogen, maar voor iemand die zich wil verdiepen in een bepaald onderwerp, maakt dit het er niet makkelijker op. De bronnen staan wel achteraan in het boek aangeduid.

Ook is het spijtig dat er niet meer met illusies is gewerkt. Voeding is een hot topic en er zijn reeds vele boeken verschenen met mooie illustraties die zeer verduidelijkend werken.

Conclusie

Hans Kraak stelt de verwachting om 77 fabels de wereld uit te helpen, en hier slaagt hij grotendeels zeker in. Het boek heeft iets te bieden voor zowel de beginneling als de diëtist die zijn kennis wat wilt bijschaven, en de luchtige schrijfstijl zorgt voor een vlotte lezing.

Koop het boek hier bij bol.com voor €17,99

77 fabels & feiten over onze voeding, Hans Kraak, Uitgeverij Lias, ISBN 9789088030475, 224 pagina’s

 

Download ons gratis fitness schema
Train met de juiste oefeningen en hou je progressie bij. Zo haal je maximale resultaten.

Tom

Reeds 7 jaar ben ik een enthousiaste fitnesser. Elke week wordt er getraind, zonder uitzondering! Ik ben de eigenaar van deze blog, en ik wil graag de kennis delen die ik de voorbije jaren heb opgedaan. Heb je een vraag of een opmerking, deel dit dan in de reacties! Cheers.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *