4 makkelijke stappen naar een platte buik 4 makkelijke stappen naar een platte buik
Laten we meteen met de deur in huis vallen! Hieronder zijn dé 4 concrete stappen om een platte buik te krijgen in no time... 4 makkelijke stappen naar een platte buik

Laten we meteen met de deur in huis vallen! Hieronder zijn dé 4 concrete stappen om een platte buik te krijgen in no time – in volgorde van belangrijkheid:

 • Gezondere voeding
 • Cardio
 • Spieropbouw
 • Buikspieroefeningen

Volgens Myatt Murphy van “The Body You Want in the Time You Have“, krijg je je gewenst lichaam in 1u30 per dag:

 • gezondere maaltijden klaarmaken: 60 minuten
 • cardio doen (lopen, zwemmen, fietsen,..): 20 minuten 3 a 4 keer per week
 • Spierversterkende oefeningen: 15 minuten 3 keer per week
 • buikspieroefeningen: 5 minuten

Dé basis van je nieuw figuur: gezondere voeding

First things first: alle verwerkte maaltijden smijt je uit je koelkast. Dit klinkt logisch, vervang chips, microgolfmaaltijden, Big Macs door kwaliteitsvolle en gezonde “whole foods”.

Zo vervang je snel zout, bewaarmiddelen en suikers door vitaminen, mineralen en vezels. Dit zal een positieve impact hebben op je energiepeil, je gewicht, je platte buik, je hormonen en dus ook je gemoed!

“Een beetje suiker kan toch geen kwaad?”. Gezonde suikers die we in fruit vinden (NIET in smoothies of vruchtensappen!!!) zijn voedzaam, omdat deze afgebroken worden in glucose en bijhorende vezels met zich meebrengen.

Andere “gezonde” etenswaren bevatten verdoken suiker – 0% vet yoghurt, spaghettisaus, dressings, gezonde repen,… – die vol fructose zitten. Je lichaam maakt insuline aan om suiker, en meer specifiek fructose, af te breken. Terwijl je insuline hiermee bezig is, liggen de vetverbrandingsprocessen in je lichaam stil! Daarom raden wij aan om alle verwerkte producten uit je dieet te schrappen, en ze ter vervangen door:

 • Bonen en groenten
 • Noten
 • Bessen

Deze zitten boordevol gezonde vetten, koolhydraten, en talloze goede microvoedingsstoffen.

Cardio, Cardio … Cardio!

Eender welke vorm van cardio zorgt ervoor dat je metabolisme op snelheid blijft, en dus je vetverbrandingsprocessen draaiende houden. Ofwel sta je 30 minuten vroeger op om eens te gaan lopen, of je loopt op je werk de trap 5 keer op en af, of je gaat zwemmen,…

Wat je ook doet, zorg ervoor dat je minstens 20 minuten per dag je hartslag in de lucht jaagt en je bloed goed rondpompt. Dit zorgt ervoor om vet te verbranden, en slank te worden.

Snelle spierversterkende oefeningen van thuis uit

“Dat is niets voor mij, ik wil geen gespierde armen”. Dit is een mythe! Vrouwen missen de hoge niveaus testosteron die mannen wel hebben. Wanneer een man aan krachttraining doet, lokt dit een spieropbouwende reactie uit die door testosteron tot meer spieren leidt. Vrouwen verliezen dus NIET hun vrouwelijkheid door aan krachttraining te doen, integendeel!

Waarom zou je er dan aan beginnen? Goede vraag!

 • Sneller metabolisme – je valt dus sneller af
 • Lichamelijke kwaaltjes verminderen aanzienlijk, zoals rugpijn
 • Je wordt sterker dankzij een efficiënter gebruik van je reeds bestaande spiervezels

Bekijk hier een perfecte workout die je kan doen van thuis uit om een platte buik te krijgen:

Tenslotte: buikspieroefeningen voor een platte buik

Als allerlaatste, de buikspieroefeningen. Verrassend, niet? Dat komt omdat een strakke buik voor 95% bepaald wordt door je vetpercentage, en NIET door je buikspieren zelf.

Iedereen heeft buikspieren, het hangt er gewoon van af hoe groot het bovenliggend laagje vet is!

Waarom doen we dan buikspieroefeningen? Omdat deze voor 5% toch nog relevant zijn om een platte buik te krijgen. Nog belangrijk is dat je je buikspieren op deze manier sterker maakt. Dat verlaagt het risico op letsels bij je onderrug, iets wat je “toekomstige ik” zeker op prijs zal stellen.

Aan de slag!

Er zijn geen shortcuts naar een platte buik. Maar wanneer je onderstaande 4 stappen volgt, komt deze vanzelf.

 • Gezondere voeding
 • Cardio
 • Spieropbouw
 • Buikspieroefeningen

Daarenboven zal je je ook fitter voelen, vol van energie, en beter gehumeurd. Waar wacht je nog op?

Download ons gratis fitness schema
Train met de juiste oefeningen en hou je progressie bij. Zo haal je maximale resultaten.

Tom

Reeds 7 jaar ben ik een enthousiaste fitnesser. Elke week wordt er getraind, zonder uitzondering! Ik ben de eigenaar van deze blog, en ik wil graag de kennis delen die ik de voorbije jaren heb opgedaan. Heb je een vraag of een opmerking, deel dit dan in de reacties! Cheers.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *